Image
Bovenstaande foto is genomen in het café van het Verenigingsgebouw, dat recent gerestaureerd is en naast een hotel nu weer een café herbergt. Zo zijn er in de loop der jaren veel horeca-gelegenheden verdwenen en zijn er andere voor in de plaats gekomen. Een overzicht van de laatste 20 jaar is niet zo zinvol, maar het is leuk iets verder terug te kijken naar de historische horeca in Hengelo! De kaart stamt uit 1967.
Image
Image
Image
Image
Welk café mis je nu het meest? Dan is dat voor mij toch café de Ster van Bertus Hemmelder. Toen ik nog op de Bataafse Kamp zat, spijbelde ik menig uur om met een klasgenoot een potje te kunnen biljarten. 's Morgens om 10 uur was je als eerste bij het biljart.

In België noemen ze dit praatcafé's en ook in Duitsland zijn nog veel authentieke café's waar mensen voor een lekker glas bier en een goed gesprek komen. En dan het liefst met een inrichting die al 50 jaar niet veranderd is. In Enschede mag ik ook nog steeds graag bij het Bolwerk komen, maar de huiskamer van Hengelo is helaas niet meer.....