Datum & Tijd

Hengelo

Volg deze pagina

Mijn Pinterest

SA_dorp01 SA_dorp02

 

Vanuit de drukke stad is het altijd prettig even een rustige plaats te vinden. Op ca. 20 km ligt het dorp Samobor, goed bereikbaar per bus. Het centrum is maar klein maar wel knus. Het dorp is o.a. bekend van de Kremsnita gebakjes, de Kroatische equivalent van de Nederlandse tompoes.

Ook op dit terras liet de zon ons niet in de steek. Echt een heerlijk vakantiegevoel!

 

 

SA_dorp03

SA_dorp03a

 

SA_dorp04 SA_dorp06

 

Vanuit het dorp is een oude ruïne zichtbaar en dat leek op wandelbare afstand. De kaart vertelde dat we aanvankelijk langs het kleine riviertje moesten lopen. Gaandeweg de wandeling was het steeds iets meer klimmen geblazen...

 

SA_dorp07 SA_dorp05

 

SA_dorp05a SA_burg01a

 

Mary Ann heeft vlak voor deze reis een nieuwe lens voor haar fototoestel gekocht, waarmee ze ook van dichtbij goede scherpe foto's kan maken. Onderweg naar de ruïne stond er genoeg in de berm dat het fotograferen waard was.

Eenmaal bovenop de ruïne een fraai uitzicht over Samobor.

 

SA_burg01b

SA_burg02

 

SA_burg01c

Vanaf de ruïne zou er ook nog een weg lopen naar een uitzichtpunt, maar helaas vonden we geen goed begaanbare weg.

Dus maar terug naar het dorp en kijken of er nog iets lekkers te eten was. Ook dat viel tegen... blijkbaar is het dorp nog niet zo heel erg op toeristen ingesteld.

Dus een broodje döner en dan in de bus terug naar Zagreb. 's Avonds aan het park bij het hotel heerlijk Chinees gegeten.

Ook dit was een bijzonder geslaagde dag!

 

SA_burg01